Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов участва в заседание на

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов участва в заседание на
Коментари Харесай

Калин Стоянов запозна общините с мерките срещу незаконните мигранти


Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов взе участие в съвещание на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България. Пред представителите на локалната власт той показа предпочитани за вътрешното ведомство тематики - ефикасното противопоставяне на незаконната миграция и ограниченията, свързани с пътната сигурност.

Сериозен спад на миграционния напън и следената трайна наклонност в това отношение, удостовери още веднъж министър Стоянов и напомни подхванатите от управлението на Министерство на вътрешните работи стъпки - усилване на състава от гранични служители на реда на първа линия, активизиране на оперативната работа, деен разговора с турската страна. Работи се извънредно и по връщането на незаконни мигранти от България в страните по генезис. Той акцентира и подхванатите стъпки във връзка с самодейността на Министерство на вътрешните работи за смяна на параграф 16 в Закона за администрацията, с което ще бъде отворена опцията за назначение на още 1264 гранични служители на реда, щат, който покрива напълно държавната граница. „ По този метод ще спрем практиката на командироване на чиновниците от вътрешността на страната и те ще могат да извършват своите отговорности на територията, на която работят “, акцентира вътрешният министър и напомни, че към този момент се осъществя възобновяване на работа на граничните и на районните полицейски ръководства, закрити преди години при осъществена неразбираема по какви аршин структурна промяна. В задатък той заяви и за планувани срещи с кметовете на общините по българо-турската граница, на които ще се търсят благоприятни условия за подпомагане във връзка с поддръжката на методите към границата.

Министър Калин Стоянов удостовери поетия ангажимент за обезпечаване на полицейско наличие към шестте центъра на Държавната организация за бежанците. Той уточни, че досега са осъществявани многократни инспекции по места и са разписвани рекомендации, свързани с охранителната активност. Изрази вяра, че ще се отдели и щат от към 260 чиновници за защита на шестте центъра към Държавната организация за бежанциге.

Променената наклонност във връзка с пътнотранспортния травматизъм бе другата изключително значима тематика, която министър Стоянов разиска с представителите на локалната власт. „ През миналата година бяха положени старания, които доведоха да позитивни резултати – очевидно засилена контролна активност, 40 % повишение на събираемостта от санкции, по-голям брой на бързите производства по отношение на водачи, открити да карат след приложимост на алкохол и опиати, лишаване на коли на извършители “, регистрира той и в този смисъл акцентира забележителния спад на този вид нарушавания.

Министърът на вътрешните работи употребява опцията още веднъж да обърне внимание на основната роля на предварителната защита при противопоставяне на закононарушенията, в това число във връзка с телефонните измами, жертви на които главно стават възрастни хора: „ Разговорите с жителите имат извънредно значение за оправянето с този проблем “, моли той към кметовете на общини. /БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР