Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че е имало

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че е имало
Коментари Харесай

Калин Стоянов към Кирил Петков: Недопустимо е политически лидер да се меси в МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разгласи, че е имало опит за интервенция в работата на Министерство на вътрешните работи от страна на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. По думите му той не е позволил това.

„ Благодаря на премиера, който вчерашният ден удостовери, че водач на политическа партия е правил опит да кадрува в Министерство на вътрешните работи, само че аз не съм го позволил. Смятам, че е неприемливо политически водач да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи, както го направи Кирил Петков. Не одобрявам да се издават присъди от телевизионни студиа и обществени мрежи. Живеем в правова страна и всеки е почтен до доказване на противното, в това число и служители на реда “ , сподели Стоянов. Той съобщи, че в нито една европейска страна няма процедура след митинги, сходни на този в четвъртък и доста по-тежки всеобщи вълнения, да желае оставката на вътрешния министър .

Министърът на вътрешните работи посочи, че е склонен на 100% с премиера Николай Денков за нуждата от обширен разбор на случаите на полицейско принуждение по време на митинга в четвъртък. Не е склонен обаче, единичните случаи на принуждение да се слагат под общ знаменател с работата на Министерство на вътрешните работи.

„ За трети път през последните 5 дни ще изразя своята позиция: не търпя и не одобрявам никакви форми на насилия – както върху мирни жители, по този начин и върху служители на реда. Всеки, който е позволил демонстрация на принуждение по време на митинга в четвъртък – дали служител на реда или жители, ще понесе своята отговорност. В това никой не би трябвало да се съмнява “, сподели той. Стоянов добави, че е разпоредил вътрешни инспекции и ограничения за попречване на случаите на принуждение. Вътрешният министър заяви:

Затова приветствам сътрудниците, които си свършиха работата. Перфектно се справихте! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР