Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов каза пред журналисти, че

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов каза пред журналисти, че
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Подадени са 82 сигнала за купуване на гласове, има арестувани

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов сподели пред публицисти, че досега са подадени 147 сигнала свързани с изборите. Част от тях са добити и по действен метод.

Общо 82 са за пазаруване на гласове, 50 са за нарушение на изборното законодателство. Има сигнали и за корпоративен избор.

До момента има формирани 10 досъдебни производства. Едно от тях е в Ямбол, сподели Калин Стоянов.

Той уточни, че има и арестувани, като единият от случаите е в Несебър, където беше арестуван чиновник на общинска администрация.

Има информация за забъркани и други лица, заподозряни в корупционни закононарушения.

Министър Стоянов заяви още, че ще бъдат купени шест апарата за проучване на опиати в кръвта, като четири от тях ще бъдат купени по линия на фонда за пътна сигурност. Когато получим тази техника, пробите ще се усилят доста, сподели министърът.

По мотив случая в Банкя за възпитаник с револвер, Калин Стоянов сподели, че на тел. 112 е подаден сигнал, че възпитаник заплашил свои съученици с револвер с пластмасови капси. После чиновници от детска педагогическа стая са изпратени, с цел да работят и с родителите. Случаят е стеснителен, даже да считаме, че евентуално е единствено детска игра, разяснява министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него охранителните в учебните заведения мъчно ще ревизират всеки възпитаник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР