Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изрази днес очакване Съветът

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изрази днес очакване Съветът
Коментари Харесай

МВР-шефът: Съветът на ЕС ще ни подкрепи за Шенген наесен

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изрази през днешния ден очакване Съветът на Европейски Съюз да поддържа присъединението на България към Шенген наесен.

Почти съм уверен, че приемането на България ще се случи до края на годината. Гласуването е в края на септември, началото на октомври, уточни той пред български публицисти в Люксембург, където за пръв път взе участие в съвещание на своите сътрудници от Европейски Съюз.

Нашето държавно управление е съществено ангажирано с европейската интеграция и приемането на България в Шенген. Категорично заявяваме, че ще продължим и ще търсим посоката, с цел да бъде България призната до края на годината, уточни той.

Стоянов благодари за вчерашното известие на Европейската комисия за обезпечаване на средства за защитата на българската граница. Искам дебело да подчертая, че ще продължим да търсим финансова поддръжка от тях, добави министърът.

Той означи, че България няма по какъв начин независимо да се ангажира с защитата на границите на Европейски Съюз. Няма по какъв начин да бъдем оставени сами да решаваме този проблем, съобщи Стоянов във връзка предложенията на Европейска комисия за промени в региона на ръководството на миграцията. Търсим по-общ метод, по-сериозна и обезпечена поддръжка от всички страни от Европейски Съюз, добави той.

В отговор на въпроси министърът съобщи, че съгласно него случилото се с Ангел Христов не би следвало да повлияе отрицателно на България. Моето професионално мнение е, че няма страна по света, която не може да бъде премината нелегално. В България от време на време задържаме лица, оповестени за интернационално търсене, означи той. Стоянов изрази убеденост, че инспекцията на Министерство на вътрешните работи ще стигне до някакъв резултат по какъв начин и по кое време Христов се е върнал в България.

Стоянов заяви, че у нас от Южна Африка се е върнал представител на Министерство на вътрешните работи. По неговите думи може да се чака идната седмица да стане ясно какво е научил той на място във връзка убийството на Красимир Каменов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР