Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е в Пловдив, за

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е в Пловдив, за
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Няма чистка в МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е в Пловдив, с цел да показа новия шеф на полицията в града.

Относно заменените шефове в Министерство на вътрешните работи, той съобщи, че няма чистка.

" Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, рокадите в Областните дирекции не са по политически аргументи ", съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

„ Там, където върша смени, слагам хора, на които вярвам и считам, че ще се оправят най-добре с работата си ”, разяснява още Стоянов.

Министърът показа и публично новият шеф на полицията в Пловдив Георги Чергов. Малко по-рано през днешния ден стана ясно, че и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов е подал оставка.

Това е Георги Чергов, който е кадър на ГДБОП. До оставката на досегашния шеф Васил Костадинов се стигна след серията митинги на жителите от Цалапица против забавеното следствие на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Междувременно беше отхвърлен от поста и началника на Районното полицейско ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.

" Аз персонално съм работил с него в предходното си качество като шеф на ГДБОП. Гласувам му доверие, уверен съм, че оптимално бързо ще оправдае това доверие ", сподели министърът.

" Проверките в районното ръководство в Стамболийски са и сега. Очаква се резултат в скоро време. Установено е, че има " тотално скъсана връзка сред ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив и Районното ръководство ", сподели още той.

" Категорично декларирам, че откакто сме подготвени с резултатите всички чиновници на ОДМВР-Пловдив и Районното ръководство - Стамболийски, които са направили непозволени дейности или са бездействали ще понесат своята отговорност, в тази връзка и наказателна ", сподели Стоянов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР