Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев представи предложенията на МВР

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев представи предложенията на МВР
Коментари Харесай

МВР предлага да се наказва отказа на шофьорите за проверка на алкохол и наркотици

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев показа предложенията на Министерство на вътрешните работи за предварителна защита на закононарушенията на пътя и домашното принуждение по време на чуване на взаимно съвещание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и правни въпроси за нужните законодателни промени по тематиките, предава БНР.

От Министерство на вътрешните работи оферират в Наказателния кодекс да се инкриминира отводът на водачи от осъществяване на инспекция за алкохол и опиати. Също по този начин при причиняване на гибел или телесна щета, при злополука, да се добави като квалифициращо събитие превишаването на скорост и прекосяването на червен светофар. Предлага се и нарастване на долната граница на наказванията при избрани закононарушения на пътя.

В Закона за придвижване по пътищата от полицията оферират оптималната скорост по автомагистралите да се понижи, както и в избрани сектори от градската среда, където тя да стане от 50 км/ч на 30 км/ч. Предлага се още придобилият шофьорска брошура лидер да ръководи автомобил под контрол, от умел лидер, за избран интервал от време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР