Министърът на вътрешните работи и главният прокурор на Република Турция

...
Министърът на вътрешните работи и главният прокурор на Република Турция
Коментари Харесай

Борисов в Малко Търново: За ареста на Митьо Очите, мигрантите и границата

Министърът на вътрешните работи и основният прокурор на Република Турция са съдействали за залавянето на Димитър Желязков - Очите. Той е арестуван от турските управляващи в Истанбул. В момента е в ареста. Това заяви пред публицисти в Малко Търново министър председателят Бойко Борисов.
 
„ Трябва да ни простите за един ден. Не би трябвало толкоз да сте взискателни. Може да избяга някой, малко да забавят, само че ги хващаме. Сега аз не съм бил на оперативка на основния секретар, че да ви кажа какво вършат, само че дотолкоз, колкото бях поел ангажимент, че през днешния ден ще го заловен, са го свършили ”, сподели министър-председателят.
 
Задействани са интернационалните заповеди за екстрадацията на Желязков. Действа се експедитивно, нямам подозрения в правната система на Турция, съобщи Борисов. А у нас по случая работят профилираната прокуратура под наблюдението на основния прокурор.
 Премиерът Бойко Борисов в Малко Търново БГНЕС
Днес министър-председателят посети Граничния полицейски сектор в Малко Търново, с цел да се запознае персонално с ситуацията там и с наличната техника.-->
 
„ България е на процедура единствената неуязвима от мигранти до този миг. Българският вид, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят “, съобщи Борисов след ревизия на положението на границата. Премиерът означи, че натискът по границата е огромен, само че контролът е мощен, а съглашението с Турция работи доста добре.
 
Борисов посочи, че над 2500 индивида са върнати по страни на генезис за близо година.
 
Министър-председателят заяви, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и в допълнение 50 души от специфичните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, откакто неотдавна бяха получени 180.
 
„ Доволен съм доста от напъните, които се поставят. Българите имат храбри и добре готови граничари “, съобщи министър председателят. Той означи, че има към 200 мигранти в центровете в страната.
 
„ Всички спим умерено и си мислим, че това е даденост, а то не е - изискуем го на всички граничари, които непрекъснато пазят границата “, сподели министър-председателят и добави, че най-изявените ще бъдат наградени.
 
Снощи за били арестувани две огромни групи мигранти, осведоми още Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР