Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер остава категоричен, че включването

...
Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер остава категоричен, че включването
Коментари Харесай

Австрия запазва ветото върху сухопътен Шенген за България и Румъния

Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер остава безапелационен, че " включването на този стадий би било неточност ". 

 

Карнер сподели още, че желае да резервира правото си на несъгласие против присъединението на България и Румъния към Шенген, само че не постанова съответни условия на двете страни. Твърденията бяха направени в изявление за в. " Преса ", написа Digi24 в главната си вест за деня. 

 

" Не става въпрос единствено за Румъния и България. Цялата миграционна система е в пагубно положение. Не съм аз този, който дава оценки за Румъния и България. Водя акция на европейско равнище за функционираща система. А това ще стане единствено в случай че външната граница е предпазена. Това също е основна част от новия пакт за убежището и миграцията, който Европейски Съюз реализира единодушие и който би трябвало да използван. Само тогава още веднъж ще има цялостна независимост на придвижване в Европейски Съюз ", уверен е той.

 

" Заедно с Румъния и България към този момент направихме крачка напред с въздушния Шенген, а също така и с морския Шенген. И ние би трябвало да продължим напред малко по малко ", добави Карнер. 

 

Декларациите на австрийския министър на вътрешните работи се организират в подтекста на присъединението на Румъния към Шенген, само че единствено с въздушното и морското пространство, като главният залог на договарянията е присъединението по суша.

 

Инфо: Фокус

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР