Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви , че в

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви , че в
Коментари Харесай

До момента са задържани над 900 души за търговия с гласове, разкриха от МВР

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че в последните два месеца има засилена интензивност във връзка с противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборните политически права на българските жители.

Според Рашков практиката да се купуват гласове от дълги години се е утвърдила. Поради бездействието на способените държавни органи тя се е развивала и е упражнявала необезпокоявана от никого. Една от аргументите да се записват триумфи е точно това успокоение, сподели той.
 Рашков упрекна Караянчева в напън върху върховен служител на реда за изборите Рашков упрекна Караянчева в напън върху върховен служител на реда за изборите
Бившият ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева се е обаждала на районния шеф на Министерство на вътрешните работи в Кърджали и го е заплашвала. Това разгласи на бри...

Рашков е засегнат, че тези, които засягат считат, че Министерство на вътрешните работи не би трябвало да работи по тази линия. Т.е. да вършат по този начин, както те са правили към 10 години, когато органите на Министерство на вътрешните работи са бездействали на тази тип престъпност и са улеснявали политическата корупция. Той посочи, че жителите не са подавали сигнали за изборна търговия, а в този момент има шест-седем кратно нарастване.

Той направи разкрития и за полицейска интервенция в Кърджалийска област, поради данни, че чиновници, в това число управителни в държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в района, според дали ще гласоподават за политическа партия или не. Предприети са дейни процесуални дейности.

На престъпния шеф на вътрешните работи в Кърджали обаче се обажда някогашният ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева със опасност, че няма да остане на поста си и за какво подхваща дейности против държавни чиновници. Директорът на държавното горско стопанство в Кирково и предприемача, който се занимава с дърводобив и още един са арестувани. Повече детайлности

Рашков съобщи още, че кметът на Гурково, дружно със сина му, са арестувани са търговия с гласове.
 Закопчаха ромски водач от Бургас за търговия с гласове Закопчаха ромски водач от Бургас за търговия с гласове
Ромският водач Румен Чолаков от Бургас бе задържан през днешния ден след акция на полиция и жандармерия против пазаруването на гласове, съобщи корес...

С Министерство на вътрешните работи по тази линия работи и ДАНС, които са подали 32 сигнала до прокуратурата, по които са формирани досъдебни производства. Има към този момент и ограничения " задържане под стража ".

От Министерство на вътрешните работи изнесоха следните данни:

От до 8 юли в това число са формирани 72 досъдебни производства за търговия на гласове. Проверени са 3146 места, за които има информация за търговия или пазаруване на гласове. Проверените лица от дейния престъпен контингент са 9 588.

Има тествани заложни къщи и сдружения за бързи заеми - общо 1864. 818 души са одобрени като водачи за търговия на гласове. Проверени са 1741 притежатели на компании, за попречване на така наречен корпоративен избор.
 Кмет на Старозагорско село давал по 50 лв. за глас Кмет на Старозагорско село давал по 50 лв. за глас
Софийска градска прокуратура притегли към наказателна отговорност кмет на община за пазаруване на гласове. На съображение събрани доказате...

Проверени са близо 50 000 МПС-та и са арестувани общо 938 лица. Съставени са близо 7 000 протокола за предизвестие. 155 лица са оповестени за общодържавно търсене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР