Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков си изпусна нервите по

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков си изпусна нервите по
Коментари Харесай

Гюнер Ахмед: Най-хубавото за България е, че при първия вятър шапката на МВР ще падне

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков си изпусна нервите по време на парламентарния надзор.

Това стана, до момента в който отговаряше на въпрос на народния представител от Движение за права и свободи Гюнер Ахмед за следващ случай на полицейски тормоз над членове на Движението по време на предизборните акции през предходната година. 

Народният представител му зададе въпрос, обвързван със случай от акцията за вота на 11 юли 2021 година, на който самият той е участвал в родното си село Вокил, община Дулово, област Силистра.

„ По мои мемоари беше петък следобяд. Минах през моето село, с цел да се видя с мои другари и както си говорихме с кмета на селото, му се обадиха от органите на Министерство на вътрешните работи и го попитаха за две лица дали са в селото. Той сподели: „ Да, тук са. “, а те по телефона му споделиха да ги извика на центъра на селото, където имаше над 10 души.

„След като органите на Министерство на вътрешните работи дойдоха, те бяха с подготвени написани протоколи и персонално пред мен желаеха Бахар Мехмед Шефкед, локален ръководител на Движение за права и свободи, да подпише протокол за предизвестие “, описа Гюнер Ахмед.

Той се обърна към министъра, припомняйки му, че непрестанно цитира член 65, алинея 1 от Закона за Министерство на вътрешните работи, само че „ там категорично е казано, че лицето се предизвестява с протокол за предизвестие, когато има задоволително данни, че ще извърши закононарушение или нарушаване и тези данни са налице “.

Какви са писмените доказателства, има ли сигнали против това лице, има ли формирани преписки, или докладни мемоари за случая, попита националният представител от Движение за права и свободи.

Министърът отговори, че „ при провеждането на профилирана полицейска интервенция на територията на област Силистра е извършена сказка с лицето. „ И в тази тенденция е открито за належащо на съображение член 65 от Закона за Министерството на вътрешните работи, дублирам – въз основата на тази налична информация, да се сформира сигнален протокол на този български жител “, сподели Рашков.

Последва отвращение от депутатите на Движение за права и свободи, а министър Рашков се обърна към тях с думите: “Така ще викате от баирите – там, от където сте “.

„ На предишния парламентарен надзор министър Рашков няколко пъти си разреши пред всички нас, да споделя тук, че Движението за права и свободи задава глупави въпроси. Г-н министър, тук не сме университет, не сме студенти, не сме на Вътрешна комисия, на която, до момента в който говорите, междинната част на залата да Ви слуша като гуру “, отвърна Ахмед.

Той съобщи изрично, че е бил очевидец на случката в селото и никаква сказка не е имало. Никакви претекстове и учредения не сте имали да се държите по този начин с тези почтени и почтени хора, сподели още националният представител от Движение за права и свободи.

Последва нов отговор на министъра, в който той призна, че „ няма такива престъпления, които да са осъществени и във връзка с този симпатизант и член на Движение за права и свободи – няма нарушавания “.

„ Ако има нарушавания на правата на този човек, отнесете се непосредствено към българския съд, той да реши този въпрос. Не съм прокурор, не съм арбитър, не съм проверяващ орган “, съобщи министърът.

„ Понеже всички въпроси имат шапки и Министерство на вътрешните работи има шапка. Понеже министърът не може да вникне в конкретика във въпросите, най-хубавото за България е, че при първия вятър шапката ще падне и Министерство на вътрешните работи не сте вие, господин Рашков. Заедно с шапката и вие си тръгвате, съобщи Гюнер Ахмед.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР