Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков откри работна среща, посветена

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков откри работна среща, посветена
Коментари Харесай

Бойко Рашков съобщи добра новина за бежанците

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков откри работна среща, отдадена на въпроси, свързани с грижите за непридружени деца – чужденци на територията на страната ни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на формата специалисти от Министерството на вътрешните работи и Министерството на труда и обществената политика направиха обзор на уговорките при използването на одобрения Координационен механизъм за взаимоотношение сред институциите и организациите при случаи на непридружени деца или разграничени от фамилиите си деца – чужденци, намиращи се на територията на Република България, в това число децата, търсещи и/или получили интернационална протекция.

„ Миграционният поток към страните от Европейски Съюз, в това число и към нашата страна, през последните години е причина за основаването на целева група - непридружени деца, пребиваващи на територията на страната.

В резултат на взаимната активност на Министерство на вътрешните работи и МТСП - ведомствата, които работят по гарантирането на правата на тази уязвима група - са осъществени промени в законодателството, регламентиращи както правните дейности, по този начин и установяването на децата у нас “, означи пред участниците в работната среща министър Рашков. Той високо оцени напъните, които чиновниците поставят в своята ежедневна работа поради многочислените провокации.

В този смисъл означи и дейните дейности на Министерство на вътрешните работи по отношение на миграционния напън: „ С цената на големи старания, обособяване на кадрови запас и изпращането му на зелена граница постигнахме нещо, което не е постигано до момента - от един месец няма миграционен проблем в България “.

Ефективното взаимоотношение като основна причина за реализиране на общата цел – запазване на децата, открои заместник-министърът на вътрешните работи Таня Райчева. Тя напомни, че по създаване на координационен механизъм се работи от 2016 година, а завършването му в този момент ще улесни работата на ангажираните институции.

За по-малко от месец с Координационния механизъм успяхме да реализираме точната формула. За първи път, посредством и на настояването на министър Рашков, се основава подобен режим на деяние, при който двете системи работят синхронизирано и без закъснение, означи заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев.

За обезпечаване на своевременна протекция на 18 април т.г. бе признат Координационен механизъм за взаимоотношение сред институциите и организациите за случаите на непридружени лица или разграничени фамилии, лица чужденци, намиращи се на територията на България или търсещи и получили интернационална протекция - приоритет, подложен от Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ по отношение на рецесията в Украйна, който страната ни извърши. Този модел на взаимна работа ще подсигурява триумф в обезпечаването на нужната протекция и отбрана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР