Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че е образувано

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че е образувано
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва Асен Василев

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разгласи, че е формирано досъдебно произвеждане против вицепремиера и финансов министър Асен Василев за закононарушение по работа.

Припомняме, че от, че подават сигнал против финансовия министър Василев, откакто той упрекна компанията, дружно с друга - " Сакса " за суматохата с цената на горивата на 2 март. " Инса ойл " разгласи, че преди няколко дни дружно с още компании са били поканени на диалог " на четири очи " с неразбираем подтекст.

Според компанията Василев обществено е признал за спогодба с " компанията с господстващо състояние на пазара " , вследствие на която е наложено манипулиране на ценовите равнища на горивата, като по този метод е осъществена интервенция с непазарни механизми на конкурентен пазар, което слага в неравностойно състояние българските вносители на горива и представителите на интернационалните вериги.

От " Инса ойл " настояват, че Асен Василев не е показал никакви смислени и безапелационни причини за обвиняванията си за всяване на суматоха на пазара на горива, а е пренебрегнал и обстоятелството, че по същото време цените на дизела и бензина в Румъния и Сърбия бележат подобен скок .
 Търговци на гориво желаят ясна формула за установяване на цените
Търговци на гориво желаят ясна формула за установяване на цените

Има и ограничения, които могат да спомогнат за понижаване, или най-малко за париране на цените на бензина, дизела и газта

Припомняме, че и съществуване на вероятно картелно съглашение сред " Сакса " ООД и " Инса Ойл ", откакто поради клюки за идно на бензиностанциите у нас. Тогава стана ясно, че в някои бензиностанции цената на горивата е минала психическата граница от 3 лв. за литър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР