Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил проверка във

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил проверка във
Коментари Харесай

След разследване на GlasNews: Министър Рашков разпореди проверка на полицейски началник

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил инспекция по отношение на следствието на Тина Ивайлова и " GlasNews " за някогашният началник на " Пътна полиция " Звезделин Колев. Разследването сподели по какъв начин Колев е придобил професионална брошура, макар че е с нарушено зрение и не дава отговор на условията. Освен това служителят на реда е притежател на няколко апетитни парцела в София и покрайнината, както и величествен автопарк.

Към момента на обявата Колев беше шеф на бранш " Охранителна полиция " към Четвърто РУП-София.

Ден след изличването на следствието по Нова Тв, полицейският шеф входира заявление за овакантяване на Министерство на вътрешните работи. Пуска също заявление за едноседмичен отпуск, както и съобщение, че напуща на страната. Дестинацията, която е показал за отмора, е Италия, само че екипът ни го засича в София. След това удължава отпуската си с още една седмица. Междувременно някогашните му сътрудници от „ Пътна полиция “ го търсят, с цел да му връчат заповед за лишаване на шофьорската брошура.

Разбира се, не е без значение по какъв начин Колев ще напусне системата на Министерство на вътрешните работи. Защото в случай че напусне непринудено, без да му бъде търсена дисциплинарна отговорност, той ще се пенсионира с всички привилегии, които се поставят на държавен чиновник с първа категория труд, а точно 20 заплати и сериозна пенсия.

Ако обаче инспекцията потвърди, че полицейският началник е направил дисциплинарни нарушавания, той ще бъде уволнен дисциплинарно и без полагащите му се компенсации.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР