Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с посланика

...
Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с посланика
Коментари Харесай

Министър Илков се срещна с посланика на Турция у нас Н.Пр. Мехмет Саит Уянък

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с посланика на Република Турция в София Н. ПР. Мехмет Саит Уянък . Той приветства представителите на посолството и изрази вяра, че обичайното партньорство сред двете страни ще продължи по всички линии от съвместен интерес . Акценти на станаха целите на съдействие , измежду които ръководството на миграцията и защитата на общата граница , ограниченията за противопоставяне на наркотрафика и плановете за улеснение на прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ посредством разширение на граничния пункт.

Негово Превъзходителство дипломат Мехмет Саит Уянък пожела на своя хазаин сполучлив мандат и триумф при осъществяване на главните задания пред държавното управление.

Двамата потвърдиха положителното взаимоотношение сред страните в региона на вътрешните работи и разискаха ограничения, посредством които то да бъде надградено и които да дадат спомагателен тласък на чиновниците да работят дружно за постигането на още по-добри резултати.

Те регистрираха намалелия миграционен напън с над 70% в следствие от засиления разговор и дейностите на способените органи на двете страни.

Негово Превъзходителство благодари на службите на Министерство на вътрешните работи за пресичането на пътя на трафика на наркотични субстанции от и за Европа, в това число по въздух.

Отбелязана беше и положителната взаимна организация за безпрепятственото прекосяване на жителите през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, откъдето тази година са регистрирани рекорден брой пътнически транспортни средства – сред 5000 и 9000 дневно на вход към Турция и сред 3500 и 5500 на излаз към България. В тази връзка беше разискван плана за цялостната реорганизация и ремонт на граничния пункт.

По време на срещата министър Атанас Илков насочи покана за посещаване в София към своя сътрудник – министъра на вътрешните работи на Турция Али Йерликая.

В знак на респект и в удостоверение на желанието за положително взаимно съдействие домакините и гостите размениха плакети и алегорични дарове.

Нинова: Милионерите, олигархията и задкулисието са се върнали в Българска социалистическа партия

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР