Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен подаде оставка.

...
Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен подаде оставка.
Коментари Харесай

САЩ: Министърът, отговарящ за стената по границата с Мексико, подаде оставка

Министърът на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Кирстен Нилсен подаде оставка. Именно тя прилагаше някои от противоречивите политики на президента Доналд Тръмп за граничната сигурност: стената по границата с Мексико, разделянето на фамилии на мигранти.

Нилсен, която наричаше службата си чест, която човек получава един път в живота, се отдръпва посредством писмо, в което не прецизира същинската причина, а написа, че в този момент е подобаващият миг да се отдръпна.

" Надявам се идващият министър да има поддръжката на Конгреса и съдилищата за коригиране на нормативната уредба, която пречеше на нашите благоприятни условия да подсигуряваме изцяло сигурността на границите на Америка ", написа тя.

Между Нилсен и Белия дом имаше напрежение съвсем от момента на встъпването ѝ в служба през 2017 година, тъй като тя се смяташе за съперник на някои от най-твърдите антиимиграционни ограничения, подкрепяни от президента и негови съветници. Самата тя е била все по-недоволна от това, което е считала за липса на поддръжка от други министерства и за интервенция на президентските съветници, оповестяват източници на АП в администрацията на Съединени американски щати, представени от Българска телеграфна агенция.

Президентът Тръмп разгласи, че Кирстен Нилсен ще бъде заместена краткотрайно от комисаря по граничната отбрана Кевин Макълийнен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР