Министърът на външните работи Теодора Генчовска заминава за Брюксел, където

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска заминава за Брюксел, където
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС ще обсъждат бъдещи мерки срещу Русия

Министърът на външните работи Теодора Генчовска отпътува за Брюксел, където ще взе участие в постоянното съвещание на Съвета „ Външни работи” (СВнР) на 21 март.

На него външните министри на страните - членки на Европейски Съюз ще обсъдят подхванатите досега дейности на равнище Европейски Съюз в отговор на съветската експанзия против Украйна, както и възможни бъдещи ограничения, с оглед развиването на обстановката.

След края на постоянното съвещание на СВнР се планува и взаимна сесия на министрите на външните работи и министрите на защитата на страните - членки на Европейски Съюз, по време на която ще бъде разискван и вероятно утвърден Стратегическия компас.

В рамките на форума ще бъдат извършени и редица срещи, на които ще се обсъдят настоящи въпроси от региона на външната политика в и отвън страните от Европейски Съюз.

Преди началото на СВнР, министър Генчовска ще взе участие в проведена от Гърция закуска на външните министри на страните - членки на Европейски Съюз с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР