Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна с представители

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна с представители
Коментари Харесай

Министър Генчовска се срещна с българската общност в молдовския град Тараклия

Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна с представители на българската общественост в град Тараклия по време на своята публична аудиенция в Молдова, заяви Министерство на външните работи.
 
" Бих желала да изразя дълбокото си удивление от вашите старания, с помощта на които, в течение на 200 години, успявате да съхранявате българския дух, обичаи, просвета и език. Тук се усещам вкъщи " , обърна се министър Генчовска към сънародниците ни в Тараклия – градът, прочут като Центъра на българите в Молдова. Тя акцентира, че многочислената българска общественост в страната е извънредно значим и конструктивен детайл в двустранните връзки , както и мост на другарство сред двата народа.
 Министерство на външните работи
Българският външен министър организира среща и с ръководителя на регион Тараклия Иван Паслар и неговия екип. Министър Генчовска посочи, че тематиката за българската диаспора в Молдова е постоянно на дневен ред и Министерството на външните работи на Република България е в подготвеност да работи за разрешаване на проблемите там. " България и отсега нататък ще продължи да финансира стойностни планове по линия на стратегия “Сътрудничество и развиване ", увери тя. Обсъдени бяха също опциите за осъществяване на взаимни планове в областта на стопанската система, образованието и културата.
 
По време на визитата си министър Теодора Генчовска посети и Центъра за краткотрайно настаняване на бежанци в Тараклия, както и единствения университет отвън България, в който се преподава на български език - Тараклийският държавен университет „ Григорий Цамблак ”.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР