Министърът на външните работи Теодора Генчовска положи цветя на гроба

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска положи цветя на гроба
Коментари Харесай

Българската делегация почете паметта на Гоце Делчев в Скопие

Министърът на външните работи Теодора Генчовска постави цветя на гроба на Гоце Делчев в двора на църквата „ Свети Спас “ в Скопие в границите на визитата си в Република Северна Македония.

Повод за визитата е отбелязването на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев и откриването на офис на Българската телеграфна организация в Скопие.

Външният ни министър управлява българската делегация, в чийто състав са още заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместник-министърът на културата Юрий Вълковски и ръководителят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов.

На церемонията по отбелязване на годишнината от страна на Република Северна Македония участваха министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска и заместник-министърът на външните работи Фатмире Исаки.

В наличието на членовете на двете делегации генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев откри публично Пресклуба на Българската телеграфна организация в Скопие.

На церемонията министър Генчовска насочи приветствие към екипа на Българска телеграфна агенция, като акцентира, че към този момент има действителна медийна съгласуваност сред двете страни и изрази убеденост, че публицистите работят в атмосфера на колегиално и приятелско съдействие в името на високия професионализъм.

В рамките на визитата външният министър на България участва на откриването на изложбата „ Чудотворни икони и свети мощи на Балканите “ в Българския културен институт и се срещна с представители на българската общественост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР