Министърът на външните работи Теодора Генчовска отрече България да води

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска отрече България да води
Коментари Харесай

Генчовска: България не води преговори със Северна Македония, последните разговори са от февруари


Министърът на външните работи Теодора Генчовска отхвърли България да води договаряния със Северна Македония по повод повдигане на ветото върху започването на договаряния за присъединение към Европейския съюз. Пред публицисти след срещата си с министъра на външните работи на Република Азербайджан Джейхун Байрамов Генчовска съобщи, че последните диалози с представители на Северна Македония са се провели на 11 февруари тази година и не са довели до никакъв прогрес в връзките сред двете страни.

" В момента се приготвяме за публична аудиенция на експертните екипи сред външните министерства на България и Северна Македония. Нека Лена Бориславова има доверие на външното министерство във връзка с политиката, която водим по отношение на Северна Македония ", прикани Теодора Генчовска.

След съвещанието на съдружния съвет, което се организира предишния петък, началникът на кабинета на премиера Петков съобщи, че е реализирано обединяване да има необятно единодушие по тематиката за Северна Македония, и е препотвърдено обещанието, че това ще мине през Народното събрание. Лена Бориславова уточни още, че специалистите от външното министерство би трябвало да бъдат оставени да работят и да намерят най-хубавия метода да бъде показана българската позиция по този въпрос и тя да бъде предпазена от всеки един сътрудник.

Министърът на външните работи добави, че все още няма съответни резултати от диалозите сред България и Северна Македония.

" Последните диалози с експертния екип на Република Северна Македония бяха извършени на 11 февруари. За страдание не беше реализиран никакъв напредък, взаимно преференциален за двете страни, който да послужи като основа за идващ кръг от съвещания. Мислим, че е настанало времето да свалим напрежението от двете външните министерства. Чисто официално да посетим на реципрочна основа експертния екип на Северна Македония ", сподели Теодора Генчовска.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР