Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе днес телефонен разговор

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе днес телефонен разговор
Коментари Харесай

МВнР: Турската страна изрази увереност за продължаване на ползотворния и съдържателен диалог с Република България

Министърът на външните работи Светлан Стоев организира през днешния ден телефонен диалог с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу по самодейност на турската страна, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Министърът на външните работи на Република Турция насочи поздравления към новоизбрания президент на Република България Румен Радев и изрази вяра за скорошно образуване на постоянно държавно управление у нас. Турската страна изрази убеденост за продължение на ползотворния и изчерпателен разговор с Република България на двустранно и многостранно равнище. Предложено бе двамата министри да проведат двустранни срещи на идните интернационалните конгреси на ниво министри на външните работи по линия на ОССЕ и НАТО.

Министър Светлан Стоев благодари и пое ангажимент да съобщи на новоизбрания президент отправените поздравления от турската страна. Той изрази убеденост, че двустранните връзки с Република Турция ще продължат да се развиват в обичайния дух на другарство, добросъседство и взаимно почитание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР