Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри инициативата на Дипломатическия

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри инициативата на Дипломатическия
Коментари Харесай

Министър Стоев одобри инициативата на Дипломатическия институт да носи името на Иван Станчов

Министърът на външните работи Светлан Стоев утвърди самодейността на Дипломатическия институт да носи името на Иван Станчов - един от най-ярките представители на българската дипломатическа общественост, който загубихме на 24 ноември 2021 година, оповестиха от пресцентъра Министерството на външните работи.

Дипломат, държавник, интелектуалец, човеколюбец и най-много изтъкнат българин, със своя персонален образец Иван Станчов успяваше да въодушевява всички, които имаха достойнството да го познават или да работят с него.

Измежду многото и разнообразни образци за приноса му за развиването на актуалната българска дипломатическа работа е това, че той бе един от първите идеолози на основаването на Дипломатическия институт към Министъра на външните работи на Република България.

В интервала 2010-2015 година Иван Станчов бе Почетен ръководител на Националния съвещателен съвет на Дипломатическия институт - време, в което с големия си престиж той обилно способства за създаване на дипломатическата школа и представляваше въодушевяващ пример за младите генерации български дипломати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР