Министърът на външните работи Светлан Стоев е приел днес посланика

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев е приел днес посланика
Коментари Харесай

Външният министър замаза гафа на Радев и заяви: Анексирането на Крим е незаконно

Министърът на външните работи Светлан Стоев е приел през днешния ден посланика на Украйна Виталий Москаленко, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. По време на диалога българската страна е препотвърдила неизменимата и поредна поддръжка на България за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, в това число териториалните ѝ води.

Анексирането на Крим е в нарушаване на интернационалното право. За България, в това число като страна от Черноморския район, е доста значимо обстановката с Крим и спорът в Източна Украйна да бъдат решени по пътя на договарянията в откритите интернационалните формати, се показва в известието. Министър Стоев е изразил убеденост, че недоразуменията от последните дни няма да повлияят на отличните другарски връзки сред България и Украйна.

Посланикът на Украйна е подчертал, че поредната българска поддръжка за Украйна е от огромно значение за страната му. Той е изказал съболезнования по отношение на трагичните произшествия при пожара в село Рояк и злополуката с рейс от Република Северна Македония на автомагистрала " Струма ". Министър Стоев е благодарил за изказаната съпричастност и е изразил вяра, че украинският му сътрудник Дмитро Кулеба ще има опция да посети България през идната година, за което има отправена покана, допълват от външното ни министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР