Министърът на външните работи прие министъра на външните работи на

...
Министърът на външните работи прие министъра на външните работи на
Коментари Харесай

Генчовска прие външния министър на Република Армения Арарат Мирзоян

Министърът на външните работи одобри министъра на външните работи на Република Армения Арарат Мирзоян, който е на първо посещаване у нас.

То е част от плануваните визити на високо и най-високо равнище по отношение на отбелязването на 30-ата годишнина от дипломатическите връзки сред Република България и Република Армения, открити на 18 февруари 1992 година

По време на диалога бяха подчертани обичайно другарските връзки между  България и Армения, построени на основата на дългогодишни исторически и културни връзки сред двата народа.



Двамата министри разискаха целия набор на двустранните връзки като акцент бе подложен върху предстоящото през втората половина на 2022 година посещаване у нас на президента на Република Армения Ваагн Хачатурян. Възможностите за задълбочаване на съдействието в сферите на стопанската система, свързаността, сигурността, нововъведенията и туризма също бяха измежду дискутираните тематики.

По време на диалозите министър акцентира смисъла на Република Армения като благонадежден и значим сътрудник в района на Южен Кавказ.



Възможностите за развиване на съдействието в региона на образованието и науката, както и привличането на повече арменски студенти в Република България също бяха във фокуса на диалога.



В рамките на визитата беше подписана Програмата за съдействие сред Министерството на културата на Република България и Министерството на образованието, науката, културата и спорта на Република Армения в региона на културата за интервала 2022–2025 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР