Министърът на външните работи прие кардинал Марчело Семераро от Ватикана,

...
Министърът на външните работи прие кардинал Марчело Семераро от Ватикана,
Коментари Харесай

Светлан Стоев се срещна с кардинал Марчело Семераро

Министърът на външните работи одобри кардинал Марчело Семераро от Ватикана, с който разискаха развиването на двустранните връзки и тяхното активизиране през последните години, оповестиха от Министерство на външните работи.

„ Най-искрено Ви поздравявам с добре пристигнали в България “, обърна се министър Стоев към кардинал Марчело Семераро, префект на Конгрегацията за процесите на светците. „ Ние споделяме идентични морални полезности, учредени на вярата, хуманизма, справедливостта и милосърдието “, добави той.

Светлан Стоев изрази удовлетворение от развиването на разговора сред Ватикана и България на най-високо ниво, като открои визитата на президента Румен Радев в Рим по случай 24 май тази година.

В хода на срещата външният ни министър срещна кардинал Марчело Семераро с самодейността на България, стартирана от президента Радев, за показване на ръкописа „ История на България “ у нас. Той е дело на католическия свещеник, написан е към век преди „ История Славянобългарска “ на отец Паисий и се съхранява в Модена. „ Ще се радваме този ръкопис да бъде показан през есента в София в Националната библиотека “, съобщи Светлан Стоев.

Външният ни министър изрази благодарност към Ватикана за оказваната поддръжка през годините на католическата общественост в България, както и за предоставената опция за осъществяване на българско свещенодействие в Рим в църквата „ Св. Павел алла Регола “. Той посочи също по този начин, че страната ни цени високо уговорката на Светия трон за опазване на постройката на Българската униатска черква „ Света Троица “ в Истанбул.

Кардинал Марчело Семераро благодари за гостоприемството, като акцентира, че то е било високо оценено и от папа Франциск по време на неговото посещаване у нас през 2019 година „ Българската земя е кръстовище на срещи сред култури и хора, а Европа се ражда от срещата сред народите “, съобщи кардиналът.

„ Трябва да заздравяваме християнските полезности и да не ги унищожаваме, а в противен случай - да сътворяваме вярата в индивида “, съобщи в умозаключение Светлан Стоев, който подари на кардинал Марчело Семераро българска икона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР