Министърът на външните работи Николай Милков е провел двустранна среща

...
Министърът на външните работи Николай Милков е провел двустранна среща
Коментари Харесай

Блинкън ще пита Пентагона за оръжие за България

Министърът на външните работи Николай Милков е провел двустранна среща с държавния секретар Антъни Блинкън по време на втория ден от съвещанието на външните министри на НАТО в Брюксел.

Двамата са разискали опциите за обезпечаване на заместващи качества за въоръжените ни сили поради приключването на ресурса, с който разполагаме, оповестява БНР.

На въпрос дали секретарят Блинкън е поел ангажимент, министър Милков отговори утвърдително и също по този начин е декларирал, че ще се обърне към Пентагона за тази цел.

Запитан дали е бил обсъждан въпросът България да даде оръжията, чиито период изтича, на Украйна и в подмяна да получи съвременно американско оръжие, той отговори: " Беше обсъждан въпросът, че ние имаме изтичащ запас и ще имаме две или три години напред, в границите на които ние няма да имаме други благоприятни условия изобщо да пазиме въздушното пространство. Ще би трябвало да разчитаме на съдружниците ".

Решението той трансферира върху " бъдещо държавно управление най-вероятно ".

Милков разяснява и назначението му от през вчерашния ден на поста непрекъснат представител в НАТО до края на месеца.

" Имаше въпрос към мен в парламентарната комисия по външна политика: " Защо служебното държавно управление не изпраща непрекъснат представител в НАТО? ". Той отхвърли да е предложил своята кандидатура

" Това решение е взето на други равнища. Най-вероятно ще се случи до края на месеца ", добави той.
 Сменят посланици, местата им заемат министри и основният секретар на Министерски съвет
Сменят посланици, местата им заемат министри и основният секретар на Министерски съвет

Радев би трябвало да издаде декрет за девет посланици

Министър Милков е провел двустранна среща с сътрудника си от Северна Македония Буяр Османи по отношение на вписването на българите в Kонституцията на страната.

" Вчера разговарях малко с министър Османи. Надявам се те да откликнат. Този разговор би трябвало да продължи, стига да има воля от тяхна страна. Отново протягаме една ръка, в този смисъл. Готови сме да обсъждаме измененията, които те вършат ", разясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР