Министърът на външните работи на Южна Корея обсъди с Кулеба

...
Министърът на външните работи на Южна Корея обсъди с Кулеба
Коментари Харесай

Южна Корея предлага на Украйна 30 милиона долара хуманитарна помощ

Министърът на външните работи на Южна Корея разиска с Кулеба доставката на филантропична помощ за Украйна за 30 милиона $

Южнокорейският външен министър Чунг Юй-йонг се обади на украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба, с цел да разиска въпроса за филантропичната помощ за Украйна, написа ТАСС.

Сеул предложи да даде на Киев помощ от 30 милиона $. Кулеба му благодари за солидарността и поддръжката. Външните министри се договориха за разширение на двустранното съдействие след края на съветската специфична интервенция в Украйна.

Южна Корея към този момент е предоставила филантропична помощ на стойност един милион $ на Украйна и даде обещание да обмисли разновидности за спомагателна поддръжка.

По-рано президентът на републиката Юн Сок Юл съобщи, че Корея би трябвало да вземе интензивно присъединяване в интернационалната акция за напън върху Русия поради обстановката в Украйна. Според политика Сеул отпусна 10 милиона $ (около 826 милиона рубли) на Киев, което е към 20 цента за всеки украинец.

„ Когато интернационалната общественост се обърне към нас, с цел да участваме повече, ние би трябвало ясно да демонстрираме отношението си, което е почитание към интернационалния ред “, прикани политикът в апела си да ускори натиска върху Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР