Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън заяви, че

...
Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън заяви, че
Коментари Харесай

Лондон: Имаме доказателства, че Русия е разработила новичок през последните 10 г.

Министърът на външните работи на Англия Борис Джонсън съобщи, че държавното управление има доказателства, че Русия е създала и се е запасила със смъртоносния химичен сътрудник новичок през последното десетилетие, написа " Гардиън ".

 Руският представител в ОЗХО: Съединени американски щати и Англия са създали новичок
Руският представител в ОЗХО: Съединени американски щати и Англия са създали новичок

Тази позиция изрази Александър Шулгин

През последните дни Москва публично отхвърля, че Русия или Съюз на съветските социалистически републики са имали стратегии за създаването на нервнопаралитичния газ . Дори съгласно руснаците Обединеното кралство е от група от няколко страни, които са създали газа.

Лондон и Москва внезапно утежниха връзките след отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в британския град Солсбъри преди две седмици. Англия изгони 23-ма съветски дипломати и приключи контактите на високо равнище. Руското държавно управление отговори реципрочно.

 Лондон, Словакия, Швеция и Чехия - най-вероятните източници на новичок, има вяра Москва
Лондон, Словакия, Швеция и Чехия - най-вероятните източници на новичок, има вяра Москва

Газът в никакъв случай не е бил създаван в Русия или Съюз на съветските социалистически републики

Ние фактически имаме доказателства за последните 10 година, че Русия освен е проучвала да употребява нервнопаралитични сътрудници за ликвидиране, само че също е разработвала и е складирала новичок, разгласи Джонсън.

Коментарът на Лондон е в отговор на съветския дипломат в Европейски Съюз Владимир Чижов, който съобщи в изявление за БиБиСи, че английски сътрудници може да са употребявали ресурси с химически оръжия от обекта Портън даун, който е единствено на към 10 километра от Солсбъри. Чижов акцентира, че Русия няма нищо общо с случая.

 От 1971 година Лондон и Москва общо изгонили 269 дипломати за шпионаж
От 1971 година Лондон и Москва общо изгонили 269 дипломати за шпионаж

Англия е изгонила 178 дипломати за този интервал, а Русия - 91

Джонсън разказа изказванията като " небивалици ". Според него това не е отговор на страна, която в действителност има вяра, че е почтена, в действителност желае да стигне до сърцевината на казуса.

Външният министър също отхвърли настояването на посланика за присъединяване на Москва в следствието като несвоевременно. Той сподели, че учени от Организацията за възбрана на химическите оръжия ще дойдат на Острова в понеделник, с цел да проучват пробите от сътрудника.

 Русия би трябвало да
Русия би трябвало да " отстъпи и да млъкне ", натърти Лондон

Англия ще открие нов център за отбрана от химически оръжия

В петък от организацията оповестиха, че нямат информация в архивите си Русия да е оповестила, че има ресурси от новичок. Смята се, че всички ресурси са унищожени преди разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР