Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви, че

...
Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви, че
Коментари Харесай

Петер Сиярто обяви, че Унгария е платила изключително висока цена за войната в Украйна

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто съобщи, че страната му е платила прекомерно висока цена за войната в Украйна.

 

Това оповестява РБК-Украйна, като цитира Фейсбук страницата на министъра.

Според него президентът на Украйна Володимир Зеленски няма право да дава оценка на държанието на Унгария като страна-членка на НАТО.

" За благополучие, не зависи от него да взема решение. Унгарският народ към този момент е платил извънредно висока цена за тази война ", написа той.

Сиярто съобщи, ч.

" Благодаря с почитание на унгарците, че позволиха и се погрижиха за над един милион бежанци от Украйна и им благодаря, че не престават да изпращат помощ “, по-късно " Моля, добре пристигнали и можете да разчитате на нас в бъдеще “, написа Сиярто.

Медията напомня, че по-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че в " Унгария има политическо преплитане на политическия елити в страната. Защото е несъответстващо страна от НАТО да назовава Русия другар, страна която е зложелател на Алианса ".

Заместник-председателят на унгарския парламент Дора Дуро съобщи по-рано, че Украйна би трябвало да " получи позволение “ от Русия да се причисли към НАТО.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР