Министърът на външните работи на Украйна призова западните съюзници да

...
Министърът на външните работи на Украйна призова западните съюзници да
Коментари Харесай

Кулеба: Само навременна западна помощ ще предотврати разрастване на войната

Министърът на външните работи на Украйна прикани западните съдружници да не бавят помощта за Киев, като уточни, че навременните доставки на военна помощ ще подсигуряват, че войната няма да се разрасне, съобщи Агенция Франс Прес.

" Стратегията за помощ за Украйна капка по капка към този момент не работи ", съобщи Дмитро Кулеба по време на посещаване във Вилнюс.

" Тя е завършила и в случай че нещата не престават както сега, това няма да приключи добре за всички нас ", добави той, като прикани за " неограничени и навременни доставки на оръжия и муниции, които да подсигуряват, че Украйна ще победи Русия ".

" Трябва да приемем като нова действителност, че ерата на мира в Европа е завършила ", съобщи Кулеба.

Той прикани в Украйна да се провежда интернационално образование, както и поддръжка и произвеждане на оръжия, като съобщи, че това ще сътвори логистично преимущество за Киев.

" Ефективността на разноските, успеваемостта на времето и най-важното - успеха, е да се вършат нещата освен в чужбина, само че и в Украйна ", сподели още Дмитро Кулеба.

Външният министър прикани всеки, който се съмнява, че войната може да излезе отвън границите на Украйна, " да се разсъни, да прочете учебниците по история ".

" Слаби решения - повече война, мощни решения - завършек на войната. Толкова е просто. " - сподели той, като добави: " Докога ще продължаваме да се препъваме в слабите решения през 2024 година? "

" Когато Украйна има всичко, от което се нуждае, смъкваме съветски самолети, освобождаваме териториите си, потопяваме съветски кораби, побеждаваме ", акцентира Кулеба. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР