Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви днес,

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви днес,
Коментари Харесай

Кулеба: Ако се изтеглим от Бахмут, какво ще промени това?

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи през днешния ден, че Украйна ще продължи да брани град Бахмут, заяви Ройтерс.

" Ако се изтеглим от Бахмут, какво ще промени това? Русия ще превземе Бахмут и след това ще продължи офанзивата си против Часов Яр, тъй че всеки град след Бахмут може да го сполети същата орис ".

Запитан какъв брой дълго време украинските сили могат да устоят в града, Кулеба отхвърли да даде съответен отговор, а ги съпостави с хора, защитаващи домовете си от нападател, който се пробва да ги убие и да им вземе всичко, което имат.

Министърът призова Германия да изпрати още муниции на Украйна и да стартира да образова украински водачи да летят със западни изтребители, съобщи Ройтерс.

Пред немското издание " Билд ам зонтаг " Кулеба съобщи, че дефицитът на муниции е проблем номер едно за опитите на украинските сили да отхвърлен съветската инвазия.

Той съобщи, че немски оръжейни производители са му споделили на Мюнхенската конференция по сигурността предишния месец, че са подготвени да доставят муниции, само че че чакат държавното управление да подписа контракти.

" Така че казусът е в държавното управление ", сподели Кулеба.

Той даде ясно да се разбере, че не чака западните съдружници да дадат скоро на Украйна изтребители, които Киев желае. Но Кулеба съобщи, че украинските водачи би трябвало да бъдат подготвени да ръководят западни самолети, с цел да са подготвени, когато решението бъде взето.

" Ако Германия приготвя украински водачи, това би било явен сигнал за политическия й ангажимент ", добави Кулеба.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР