Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба посъветва гражданите

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба посъветва гражданите
Коментари Харесай

Кулеба посъветва руснаците да се оплакват от визовите ограничения на Путин

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба посъветва жителите на Руската федерация, смутени от вероятността да им бъде неразрешено да влизат в Европа, да се оплачат за това непосредствено на съветския президент Владимир Путин.

Кулеба написа за това в своя акаунт в Twitter, представен от " Укринформ ".

" Руснаците, които са смутени от вероятността да им бъде неразрешено туристическото пътешестване до Европа, могат да насочат недоволствата си към Кремъл и над 70% от своите сънародници, които поддържат войната ", написа той.

Кулеба акцентира, че никой не предлага да се забрани влизането на тези руснаци, които може да се нуждаят от леговище или филантропична помощ.

Преди ден президентът на Украйна Володимир Зеленски , като акцентира, че " би трябвало да има гаранция, че съветските убийци и съучастници в държавния гнет няма да употребяват Шенген ".

" Не може да се унищожи самата концепция за Европа, нашите общи европейски полезности, т.е. не може да се трансформира Европа в супермаркет, където няма значение кой влиза - значимото е човек просто да заплати за стоките ", сподели Зеленски.
 Европредседателството поддържа визовата възбрана за руснаците
Европредседателството поддържа визовата възбрана за руснаците

Чехия желае цялостно прекъсване на визи, само че Германия не иса да санкционира елементарните руснаци

Припомняме, че Чешката република, която сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз, в петък поддържа предлагането за визова възбрана за целия Европейски Съюз за съветски жители.

" Пълното прекъсване на съветските визи от всички държави-членки на Европейски Съюз може да бъде друга доста ефикасна глоба ", сподели чешкият външен министър Ян Липавски в изказване.

Неговите забележки поддържат настояването на Естония, Латвия и Финландия всички страни от Европейски Съюз да спрат издаването на туристически визи на руснаци и да предотвратят други средства за заобикаляне на възбраната.

Първият посланик на Естония Урмас Рейнсалу сподели в четвъртък, че ще показа публично предложение на Съвета на Европейския съюз, управляван от Чехия.

Германският канцлер Олаф Шолц обаче отхвърли концепцията в четвъртък, наблягайки, че " това е войната на Путин " и че глобите не би трябвало да нараняват почтени хора.

Европейски Съюз наложи седем пакета наказания на Русия поради войната й в Украйна, ориентирани, наред с други, към Путин и външния министър Сергей Лавров.

Мерките включват и стопански наказания като възбрана на вноса на злато, петрол и въглища и износа на първокласни артикули, както и изключване на съветски и беларуски банки от интернационалната платежна система SWIFT.​​​​​​​
 Естония ще забрани на съветски жители с шенгенска виза, издадена от нея, да влизат в страната.
Естония ще забрани на съветски жители с шенгенска виза, издадена от нея, да влизат в страната.

Все още ще остане позволено влизането на руснаци с шенгенски визи, издадени другаде
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР