Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавусолгу реагира на

...
Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавусолгу реагира на
Коментари Харесай

Чавушоглу призовава САЩ да поддържат баланс в отношенията с Гърция и Турция 

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавусолгу реагира на известия в медиите за допустима продажба на Гърция на изтребители F-35, създадени от американския защитителен колос Lockheed Martin, като прикани Вашингтон да поддържа салдото в връзките си с Атина и Анкара, предава Anadolu Agency .

" [САЩ имаха] уравновесена политика. Съюзник като Съединени американски щати би трябвало да обърне внимание на [запазването] на този баланс “, акцентира Чавушоглу на взаимна конференция в Анкара със своя сътрудник от Босна и Херцеговина.

Външният министър на югоизточната ни съседка увери, че Анкара не се интересува от това " кой на коя страна продава оръжия “, след което добави: " Това, което има значение за нас, е нашата мощ, какво вършим, какви стъпки подхващаме за нашите ползи. Това е значимото за нас “.

Съобщава се, че Чавушоглу също е коментирал евентуалната доставка на изтребители F-16 и комплекти за рационализация от Вашингтон, като е декларирал, че Анкара е постигнала " съглашение с администрацията на Съединени американски щати във всеки смисъл. Очакваме то да мине [в Конгреса] безпроблемно “.

" Ние не желаеме да купуваме артикули от никоя страна условно “, е допълнил още министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР