Министърът на външните работи на Словакия Иван Корчок отправи протест

...
Министърът на външните работи на Словакия Иван Корчок отправи протест
Коментари Харесай

Словакия протестира срещу ограниченията за пътуванията в Германия

Министърът на външните работи на Словакия Иван Корчок насочи митинг пред немския си сътрудник Хайко Маас поради рестриктивните мерки за пътешестване за водачи на камиони, съобщи ДПА.
Проблемът произтича от задължението да се демонстрира на границата резултат от тест, не по-стар от 48 часа, с цел да може да се влезе в Германия. "Тази мярка ще провокира огромни проблеми и е съвсем невъзможна за осъществяване на процедура от водачите на камиони ", е декларирал Корчок на Маас съгласно словашкото външно министерство.
В петък държавното управление в Берлин дефинира Словакия като зона, в която са публикувани изключително рискови разновидности на ковид, както направи по-рано с Чехия и австрийската провинция Тирол.
Това значи, че пътуващите от Словакия към този момент нямат право да влизат в Германия. Изключение се прави за водачите на камиони, само че единствено в случай че изпълнят изискванията за теста или се подложат на карантина.
"Нашите стопански системи са тясно свързани по тази причина приканвам да се избегнат стъпки в Европейски Съюз, които могат да доведат до реципрочни ограничения и до още по-голямо разстройване на единния пазар ", е декларирал Корчок.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР