Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович заяви днес,

...
Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович заяви днес,
Коментари Харесай

Обвинения между Косово и Сърбия: „Малък балкански Хитлер“ срещу „малък Путин“

Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович съобщи през днешния ден, че политиката на президента на Сърбия Александър Вучич се основава на мира и стабилността в района, а министър председателят на Косово Албин Курти е режисьор на провокации и неустойчивост, заяви Танюг. Коментирайки изказване на Курти, че " Вучич е дребен Путин ", Селакович сподели, че " Курти е дребен балкански Хитлер ", който приказва неистини и вижда нещата по този начин, както той би желал да наподобяват.

Президентът Вучич излиза с начинания като " Отворени Балкани ", а Курти приканва за основаване на Велика Албания - план, който съществуваше по времето на Хитлер. Вучич задвижи редица инфраструктурни планове в района. Тяхната цел е свързването на районните столици. Когато по-добре се свържете инфраструктурно, тогава ще се свържете по-добре и стопански, а когато по-добре се свържете стопански, тогава по-лесно решавате нерешените политически проблеми, съобщи Селакович пред телевизия Пинк.

Той акцентира, че въпреки това Курти прави всичко, което може, за попречи на свободата на придвижване и напомни за затварянето на граничните пунктове и изпращането на специфични полицейски сили в Северно Косово.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР