Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров определи

...
Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров определи
Коментари Харесай

Русия с познат отговор за арестуван за шпионаж руснак: Пропаганда

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров дефинира като агитация опитите на управляващите в Норвегия да обвинят в шпионаж арестувания по-рано на летището в Осло съветски жител, предава ТАСС, представена от БГНЕС.
" Вашият мозък е промит от агитация. Ние желаеме да разберем какво се е случило с нашия жител ", съобщи Лавров в отговор на въпрос на норвежки публицист в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
" Впрочем вие знаете ли, че той е поканен от норвежкия парламент? Норвежкото гостолюбие бие всички върхове ", добави първият посланик на Русия.
В неделя, 23 септември, от съветското посолство в Норвегия потвърдиха задържането на 21 септември на летището в Осло на съветския жител Михаил Бочкарев. В понеделник, 24 септември, заместник-председателят на Съвета на Федерацията (горната камара съветския парламент) Иляс Умханов удостовери, че задържаният Бочкарев е чиновник на Съвета на Федерацията.
Посланикът на Норвегия в Москва беше привикан в Министерство на външните работи на Русия, където му беше връчена протестна нота, във връзка със задържането под стража на Бочкарев " по подправено обвиняване в разследваща активност ". От съветското външно министерство желаеха от управляващите в Норвегия неотложно да смъкват всички обвинявания и да освободят задържания.
51-годишният съветски жител е арестуван по обвиняване в " противозаконна разследваща активност " и може да получи присъда до 3 години затвор. Бочкарев е обвинен в шпионаж по време на парламентарен семинар с присъединяване на представители от 34 страни, които дискутират въпросите по цифровизацията. Посланикът на Русия в Норвегия Теймураз Рамишвили в коментар, оповестен във Фейсбук, разкритикува задържането. Според него мотивът за арест е " смехотворен ", най-малкото тъй като Бочкарев е в Норвегия по покана на локалния парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР