Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви в

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви в
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи в изявление, оповестено в днешния брой на московския в. " Известия ", че препоръчаният от Украйна кротичък проект е " неправилен " и се основава на " неприемливи понятия " като евакуиране на съветските сили от завзети от тях територии, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В изявлението Лавров отбелязва, че препоръчаната конференция за мир не би имала триумф, в случай че някои съществени положения в нея не се трансформират, включително и не се допусне присъединяване на Русия.

" Ние сме в състояние на подготвеност за диалози, само че не въз основата на " формулата на мира " на (президента на Украйна Володимир) Зеленски ", споделя Лавров. " Как е допустимо който и да е сериозен политик във Вашингтон, Брюксел, Лондон, Париж или Берлин да споделя, че няма различен вид с изключение на формулата на Зеленски ", добавя съветският външен министър.

Той отхвърля като неприемливи изискванията, заложени в плана за мир в Украйна, съгласно които Русия би трябвало да се изтегли от завзетите от нея територии, в това число от Кримския полуостров, който бе анексиран през 2014 година, и да бъдат възобновени границите на Украйна от 1991 година, след разпадането на Съветския съюз, отбелязва Ройтерс, като прецизира, че Зеленски отхвърля каквито и да е договаряния с Москва по точки, разнообразни от неговия кротичък проект.

Лавров споделя, че се е срещнал с представители на Швейцария и с дипломати на тази страна, която се съгласи да бъде хазаин в град Берн на среща на върха за мира в Украйна, и че те са го уверили в присъединяване на Русия в мирни договаряния с реалистични условия.

По думите на съветския външен министър представителите на Швейцария са му споделили: " Наясно сме, че нищо не може да бъде решено без вас, по този начин не е почтено ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР