Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров поискал обяснение

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров поискал обяснение
Коментари Харесай

Кой снабдява терористите: Русия пита САЩ за вертолети в Афганистан

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров изискал пояснение от американците по отношение на полети на вертолети без опознавателни знаци над територии в Афганистан, следени от джихадистите, оповестява съветският вестник „ Московский комсомолец “, представен от Агенция Фокус.

Изданието се пита дали това е директно обвиняване по адрес на Вашингтон. Лавров подчертал, че към момента чака отговор от Съединени американски щати на неведнъж заложен въпрос за тези вертолети. „ По всяка възможност вертолетите, към които натовските сили по този начин или другояче имат отношение, реализират полети в тези региони, където са основани терористите, и аргументите за тези полети никой не може да ни обясни… “, декларира Лавров.

Според Андрей Казанцев – лекар на политическите науки, запитан от „ Московский комсомолец “, тези машини летят без опознавателни знаци, главно в пограничните с Пакистан региони на Афганистан. Това съгласно специалиста е остаряла история, която продължава към този момент няколко години и от тези вертолети се прави доставяне на „ Ислямска страна “. Според разнообразни версии, тези вертолети са пакистански, или принадлежат на афганистанската войска.

Що се отнася до Съединени американски щати, те управляват въздушното пространство над Афганистан и съгласно обръщението на Сергей Лавров те държат обстановката под надзор и могат в това число да ги смъкват, в случай че се окаже, че фактически доставят „ Ислямска страна “. В Русия някои споделят, че Съединени американски щати имат отношение към тези вертолети, а в Щатите надлежно упрекват Русия, че доставя оръжие на талибаните.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР