Министърът на външните работи на Румъния Богдан Ауреску се срещна

...
Министърът на външните работи на Румъния Богдан Ауреску се срещна
Коментари Харесай

Гари Каспаров призова за по-голяма подкрепа за Украйна

Министърът на външните работи на Румъния Богдан Ауреску се срещна в Букурещ с Гари Каспаров, ръководител на Фондацията за правата на индивида, някогашен международен първенец по шахмат и правозащитник, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ За мен беше наслаждение да поздравявам Гари Каспаров още веднъж в Букурещ за изчерпателен продан на отзиви по отношение на вероятностите на противозаконната война на Русия против Украйна, по отношение на методите за противопоставяне на резултатите от хибридните дейности на Русия и грубото нарушение на демокрацията, интернационалното законодателство и правата на индивида в Украйна “, написа външният министър на Румъния в Tуитър. 

Богдан Ауреску удостовери твърдата си поддръжка за насърчаването на правата на индивида и демократичните полезности, в това число като основа за гарантиране на интернационалния мир и сигурност, се споделя в прессъобщение на Министерството на външните работи на Румъния, изпратено до Българска телеграфна агенция. 

От своя страна Гари Каспаров е показал поредност от разбори и оценки на вътрешната политика в Руската федерация с съответни детайлности за напъните на опозицията и съветските правозащитници. Той е уведомил министъра и за работата на Комитета за деяние за Русия, в това число изложение на опълчване на експанзията, подхваната от Руската федерация против Украйна. 

Смятан от мнозина за най-великия шахматист на всички времена, Гари Каспаров дойде в Букурещ, с цел да взе участие в церемонията по откриването на Grand Chess Tour 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР