Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи
Коментари Харесай

Буяр Османи спешно в Берлин в търсена на подкрепа за членството в ЕС, после пристига в София

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи е на работно посещаване в Германия, където ще се срещне с държавния министър на Федерална република Германия, отговарящ за Европа Анна Лирман, оповестяват от пресцентъра на министерството.

Османи ще се срещне с Михаел Рот - ръководител на комисията по външни работи, и Антон Хофрайтер - ръководител на комисията по европейските въпроси на Бундестага.

В дневния ред на визитата е включена и срещи със съветниците на немския канцлер по външна политика и по въпросите на Европейски Съюз.

Целта на визитата е да се удостовери позицията на Германия във връзка с европейското досие на Република Северна Македония и „ поддръжката за незабавната нужда от деблокиране на процеса на присъединение към ЕС”, оповестяват от Министерство на външните работи на Република Северна Македония.

Очаква се на срещите да бъдат обменени отзиви по отношение на районната динамичност, както и обстановката със сигурността на европейския континент в подтекста на новите геополитически провокации.

От Берлин Османи пътува непосредствено за София, написа в прессъобщението.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР