Министърът на външните работи на Китай Ван И заяви, че

...
Министърът на външните работи на Китай Ван И заяви, че
Коментари Харесай

Китай призова за вдигане на икономическите санкции срещу Афганистан

Министърът на външните работи на Китай Ван И съобщи, че другите едностранни наказания или рестрикции против Афганистан би трябвало да бъдат вдигнати колкото се може по-скоро, заяви Ройтерс.

Икономическите наказания против Афганистан би трябвало да бъдат прекъснати, е споделил Ван И на виртуална среща на външните министри от Г20 в сряда, отдадена на Афганистан, представен от китайското министерство на външните работи.

Афганистанските валутни запаси са национално благосъстояние, което би трябвало да принадлежи на народа на страната и да бъде употребявано от нейния народ, а не да бъде използвано за разменна монета за практикуване на политически напън върху Афганистан, е споделил Ван И.

Междувременно заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс е разрешил в сряда отпущането на 45 млн. $ жизненоважна поддръжка за Афганистан от фонда за изключителни обстановки на Световната организация, заяви Асошиейтед прес. От своя страна Световната здравна организация предизвести, че Афганистан е изправен пред непосредствена филантропична злополука, тъй като хиляди здравни заведения са без финансиране за медицински доставки и заплати на личния състав.

Грифитс също съобщи, че " ще бъде покруса да се допусне системата за медицински доставки на Афганистан да се разпадне ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР