Министърът на външните работи на Испания Хосе Мануел Албарес беше

...
Министърът на външните работи на Испания Хосе Мануел Албарес беше
Коментари Харесай

Мадрид: Исканията на Русия към НАТО са напълно неприемливи

Министърът на външните работи на Испания Хосе Мануел Албарес беше извикан във вторник вечерта в Народното събрание, с цел да даде уточнения по дейностите на кабинета във връзка с украинската рецесия, съобщи БНР.

Пред депутатите той разгласи, че държавното управление ще продължи да пази пътя на разговора и дипломацията, само че позицията на Испания съответствува с тази на Европейския съюз и НАТО, а точно „ ценене на суверенитета и целостта на територията на Украйна ".

Министър Албарес осведоми за " необикновеното военно разрастване " на Русия в Украйна, което по „ всичко проличава, че няма отбранителни функционалности “. Затова държавното управление е изпратило към този момент два кораба и има подготвеност да изпрати и изтребители в България, като част от поетите задължения към Алианса.

Албарес разказа като „ изцяло неприемливи “ настояванията на Русия НАТО да се изтегли от страните, включили се след 1997 година и посочи, че Испания " не се договаря под опасност ". Външно министерство посредством посолството в Киев следи деликатно обстановката, с цел да може, в случай че се наложи, да изтегля 534-те испанци, които са в Украйна. На този стадий няма да се изтеглят дипломати и техните фамилии.

Министър Албарес разгласи, че ден след неговата среща във Вашингтон с Антъни Блинкън, заместникът му Анхелес Морено Бау се е видял със заместник-съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Финер, с когато са разискали вероятните дейности на Алианса по връзки на украинската рецесия и идната среща на НАТО, която ще се организира в Мадрид на 29 и 30 юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР