Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза в

...
Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза в
Коментари Харесай

Иран твърди, че е предупредил САЩ за атаката срещу Израел

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян сподели в четвъртък, че Техеран е уведомил Съединени американски щати за офанзивата против Израел през уикенда, предава Анадолската организация (АА).

" Информирахме Америка, когато беше взето решението за нужния отговор на израелския режим в границите на интернационалното право и законната защита ", сподели Амир-Абдолахян пред държавната осведомителна организация IRNA.

Иран отприщи масирана атака с дронове и ракети срещу Израел в събота, която Техеран сподели, че е в отговор на нападението на 1 април срещу неговото консулство в Сирия, при което бяха убити минимум 13 души, в това число седем високопоставени военни съветници.

" Изпратихме известие до Съединените щати, в което им казахме за интервенцията, и друго известие в ранната заран в неделя, че не чакаме в допълнение напрежение в района ", сподели Амир-Аболахян.

Според него, Техеран ясно е алармирал на Вашингтон, че американските бази и ползи в района няма да бъдат атакувани, " в случай че Вашингтон не води война в поддръжка на израелския режим ".

Министърът на външните работи каза, че известията на иран, предадени на Съединени американски щати посредством швейцарското посолство, което съставлява ползите на Съединени американски щати в Иран, и формалните дипломатически канали имат за цел да " основат вярно схващане за дейностите на Иран и да предотвратят ескалацията на напрежението и рецесията в района ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР