Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас съобщи, че

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас съобщи, че
Коментари Харесай

Германия и Русия с критики към САЩ заради Северен поток 2

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас заяви, че е изразил " недоволството си " пред американския си сътрудник Майк Помпео във връзка с заканите на Вашингтон да наложи наказания на немско пристанищ е поради " Северен поток 2 ", осведоми AFP.
В Берлин Маас беше запитан от кореспондент да разяснява писмо на трима американски сенатори от предходната седмица, в което се заканват да наложат наказания на операторите на основно немско пристанище, което взе участие в строителството на газопровода.
" Споменах го по време на телефонен диалог с Майк Помпео през вчерашния ден и показах изненадата и недоволството си ", отговори той.
" Северен поток 2 ", енергиен план за 10 милиарда евро, който е покрай довеждане докрай, ще удвои доставките на съветски природен газ за Германия.
Миналата година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се подписа под законодателство, което визира фирмите, които работят по " Северен поток 2 " и " Турски поток ".

Но Украйна, Полша и балтийските страни се притесняват, че " Северен поток 2 " ще обезпечи още по-голям надзор на съветския водач Владимир Путин върху значими енергийни потоци .

Подкрепа за позицията на Германия беше изразена и от страна на Русия.
Москва разчита, че Берлин ще реализира до дъно плана за построяването на газопровода „ Северен поток-2 ”, макар оказвания от страна на Съединени американски щати напън, обявиха през днешния ден от съветското външно министерство.
„ Разглеждаме нападателните опити на Съединени американски щати да провалят строителството на „ Северен поток-2 ” посредством въвеждането на екстериториални наказания против участниците в него като фрапантно нарушаване на интернационалното право от страна на Вашингтон и груба интервенция във вътрешните работи на суверенни страни ”, се споделя още в съветската позиция.
, макар оказваното от Съединени американски щати противопоставяне и разчита, че държавното управление на Германия ще продължи да поддържа тази линия ”.
На 11 август следва среща сред външните министри Хайко Маас и Сергей Лавров, като се чака една от тематиките за диалог да бъде газопроводът по дъното на Балтийско море, на който интензивно се опълчва Вашингтон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР