Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Бисера Туркович

...
Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Бисера Туркович
Коментари Харесай

Външният министър на Босна и Херцеговина: Получаването на статут на кандидат за членство в ЕС е исторически момент за страната ни

Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Бисера Туркович съобщи, че приемането на статут на претендент за участие в Европейския съюз от Босна и Херцеговина е исторически миг за страната, съобщи осведомителният уебсайт Кликс, представен от Българска телеграфна агенция.

" Решението на Европейската комисия да предложи на Съвета на Европейски Съюз даването на статут на претендент за участие в Европейския съюз на Босна и Херцеговина е добре пристигнало и е историческо за нашата страна и жителите ни. Това е мощно обръщение към жителите на Босна и Херцеговина, на което се надявахме и преди, че нашето бъдеще е в европейското семейство ", сподели Туркович.

Тя приветства напъните на членовете на Европейски Съюз да дават на Босна и Херцеговина статут на претендент, което ще насърчи промените и осъществяването на нужните условия преди започване на договарянията за присъединение към Европейския съюз.

" Съживяването на този развой е от витално значимо значение за жителите и страната Босна и Херцеговина и за стабилизирането на целия район ", уточни Туркович.

Тя разяснява отчета на Европейската комисия за напредъка на Босна и Херцеговина, показан от Европейска комисия.

" Особено съм удовлетворена от обстоятелството, че постигнахме значим прогрес в хармонизирането на външната политика на Босна и Херцеговина с външната политика на Европейския съюз и увеличихме степента на присъединение към позициите на Европейски Съюз ", сподели Туркович, добавяйки, че този прогрес е приет в отчета на Европейски Съюз.

Тя уточни, че макар натиска и опитите за попречване, Босна и Херцеговина е съумяла, с поддръжката на ръководителя на Президентството на Босна и Херцеговина Шефик Джаферович и хърватския член на Председателството на Босна и Херцеговина Желко Комшич, да хармонизира доста външната си политика с тази на Европейски Съюз, изключително във връзка с обстановката в Украйна.

" Това е удостоверение, че нашите старания са забележими и са в полза на жителите на Босна и Херцеговина и те сигурно способстваха за позитивното мнение на Европейската комисия да получим статут на претендент за участие ", сподели в умозаключение Туркович.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР