Министърът на външните работи и отбраната на Ирландия Саймън Коуни

...
Министърът на външните работи и отбраната на Ирландия Саймън Коуни
Коментари Харесай

Ирландия ще участва в силите на ЕС за бързо реагиране

Министърът на външните работи и защитата на Ирландия Саймън Коуни съобщи, че е доста евентуално родината му да взе участие в основаването на сили за бързо реагиране на Европейски Съюз. Това заяви АП.

Ирландия не е член на Алианса на НАТО и от 30-те години на предишния век организира политика на боен неутралитет.

На 1 март министърът на републиката Лео Варадкар съобщи, че във връзка със събитията в Украйна протичащото се принуждава Дъблин да преразгледа неутралитета си и го предизвика да взе участие по-активно в обезпечаването на европейската защита. Той посочи, че не става въпрос за присъединение на страната към НАТО.
 Германия е подготвена да даде ядрото на силите за бързо реагиране на Европейски Съюз
Германия е подготвена да даде ядрото на силите за бързо реагиране на Европейски Съюз

Ще са подготвени през 2025 година

Съветът на Европейския съюз утвърди идея за защита - Стратегическия компас на Европейски Съюз. Концепцията ще бъде дефинитивно призната на срещата на върха на Европейски Съюз на 24-25 март.

Белгийският министър-председател Александър дьо Кро съобщи по-рано, че Европейски Съюз ще сътвори своя лична войска, само че не незабавно. Той акцентира, че сходно решение на Европейски Съюз няма да опонира на дейностите на НАТО и ще разреши по-ефективно образуване на сигурността на Стария континент .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР