Министърът на туризма Зарица Динкова се срещна с хотелиерите в

...
Министърът на туризма Зарица Динкова се срещна с хотелиерите в
Коментари Харесай

Министърът на туризма обеща да работи усърдно с хотелиерите в Слънчев бряг и Несебър

Министърът на туризма Зарица Динкова се срещна с хотелиерите в Слънчев бряг и Несебър и даде обещание да работи старателно с тях за решаването на проблемите. Срещата се организира в събота следобед в хотел " Биляна бийч " в Несебър и не беше публично оповестена за медиите, само че TravelNews научи за нея и отиде на място. 
Зам.-председателят на Съюза на притежателите в Слънчев бряг Елена Иванова е поискала да бъде проведен спешен пиар измежду българските и непознати медии, с цел да се покаже, че водата на Българското Черноморие е чиста. " Готови сме дружно хотелиерите и министър Динкова да влезем в морето на Слънчев бряг и да покажем, че не е мръсно ", съобщи пред TravelNews Иванова. Министър Динкова е обяснила, че към този момент е влизала във водата със сина си във Варна. Според Елена Иванова акцията е нужна, тъй като българите и румънците се тормозят да идват в курортите ни.
От Съюза на притежателите в Слънчев бряг са поискали повече пари за реклама на туризма в бюджета за тази и идната година на страната, с цел да може да се проведат повече акции на непознатите пазари. Елена Иванова е сложила още един проблем с неизплатените средства за настаняване на украинските бежанци за месец май 2022 година Парите са отрязани без съображение от някогашните министри Христо Проданов (БСП) и от служебния министър Илин Димитров, изясни Елена Иванова. Хотелиерите към този момент съдят Министерството на туризма.

Съюзът на притежателите в Слънчев бряг се надява министър Динкова да помогне на сектора още за проблемите с фрагментите и вкарването на непознати служащи у нас. " Не може за 6-месечна работна виза да се чака 3 месеца, а процедурата за 9-месечна да се бави 6 месеца. Така изпускаме сезона и настояваме министър Динкова да разиска казуса с външно министерство ", сподели Елена Иванова.
Зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и член на УС на Клуб на хотелиера в Несебър Веселин Налбантов е впечатлен от министър Динкова. " Има хъс и е амбициозна да работи. По-адекватна е от досегашните министри в туризма, в това число и от служебния Илин Димитров, от който сме доста разочаровани ", сподели пред TravelNews Налбантов. Той добави, че министър Динкова е осведомена с проблемите на Слънчев бряг и ще работи за тяхното решение. Най-големият е с инфраструктурата в курорта, която е разграничена сред държавното " Слънчев бряг " АД и Община Несебър. Източната част в комплекса е към сдружението, а то няма пари да поддържа пътищата, алеите и осветлението. Това е главната част, която е до плажа. Докато западната част, която е зад основния път в Слънчев бряг, е към Община Несебър и е по-добре поддържана. Министър Динкова е дала обещание пред хотелиерите, че ще се търси политическо решение на казуса.
Венелин Ташев от Клуб на хотелиера в Несебър е удовлетворен от срещата, на която съгласно него министър Динкова е посочила осведоменост и познаваемост на проблемите. " Даваме й късмет. Ще има нашата поддръжка, в случай че в действителност покаже, че работи ", разяснява той. " Красива жена е и може да бъде лице на българския туризъм за разлика от някои предни министърки, които единствено се разкрасяваха, само че нищо не направиха за бранша ", акцентира той.
Хотелиерите се надяват министър Динкова да идва по-често по Българското Черноморие, с цел да се среща на място с проблемите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР