Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с представители

...
Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с представители
Коментари Харесай

Министър Балтова: Чешките посетители са едни от най-предпочитаните туристи у нас

Министърът на туризма Стела Балтова организира работна среща с представители на Асоциацията на чешките туроператори, водена от нейния началник Михал Вебер. В диалога взе присъединяване и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Министър Балтова съобщи, че чешките гости са едни от най-предпочитаните туристи и Чехия е измежду топ пазарите за входящ туризъм у нас. Тя цитира данни, съгласно които през летните месеци на 2020 година към 34 хиляди туристи от Чешката република са посетили страната ни, а през лятото на 2021 година броят им доближи 88 хиляди

Служебният министър посочи, че имаме най-хубавите зимни курорти на Балканите, като предложения чешките жители и уточни другите разнородни типове туризъм, които предлага България, като културно-исторически, спа, уелнес, винено-кулинарен и други.

В рамките на тактиката на министерството да се развиват и промотират туристическите региони, тя уточни опциите за здравен туризъм, включително водолечение климатолечение и пост-COVID възобновяване, голф и други туристически артикули. Беше дискутирана като добра опцията ски ваканцията да бъде съчетана с СПА и културно-исторически туризъм.

Министърът увери туроператорите, че България подхваща всички нужни противоепидемични ограничения за оптимална поддръжка за бранша, както и да бъде обезпечена за гостите оптималната сигурност в изискванията на продължаващата пандемия.

По време на диалога чешките туроператори сложиха разнообразни въпроси, свързани с рекламата на България на чешкия пазар, ограниченията и изискванията за свободно пътешестване и достъп до туристическите обекти,
помощта от 35 евро на седалка за чартърните полети и желаеха повече детайлности по отношение на проектите на Министерството на туризма за сезон Лято 2022. Бяха разисквани и идни маркетингови интензивности, които Министерството на туризма възнамерява за чешкия пазар, както и ограниченията, които се подхващат в поддръжка на туристическия бизнес, включително и незабавни законодателни начинания за възобновяване на помощта от 35 евро на седалка.

Министърът осведоми, че равнищата на имунизация в страната нарастват, което основава спомагателна отбрана и сигурност за туристите.

Чешките туристи са добре пристигнали в България целогодишно, насочи в умозаключение обръщение министърът към туроператорите от Чехия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР