Министърът на туризма Николина Ангелкова се е концентрирала да съсипе

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се е концентрирала да съсипе
Коментари Харесай

Ангелкова е на път да досъсипе летния сезон


Министърът на туризма Николина Ангелкова се е концентрирала да съсипе тотално сезона по българското Черноморие, разясняват хотелиери пред "Скандал ". Днес е направила инспекция на ваканционно населено място "Елените " на арестуваните Ветко и Маринела Арабаджиева. Естествено е разкрила нарушавания. Такива обаче може да открие в хилядите хотели по морето. Негативният имидж незабавно се търкаля по медиите и обществените мрежи у нас и в чужбина. Така който си е мислил да тръгне за България може да се откаже незабавно, обявиха хотелиерите.
Според тях дали Ангелкова ще посмее да направи инспекция на хотел "Хелена " в Слънчев бряг на някогашния СИК-джия Младен Михалев - Маджо. Самата Ангелкова в края на май направи там събитие на Министерството на туризма.

Здравната ревизия е направила 8 инспекции в хотел от ваканционно населено място „ Елените “ и е направила 4 наставления по отношение на сградния фонд и оборудването, като тук-там е разкрила счупени плочки, плесен, насекоми. „ При инспекция по сигнали за нередности в хотела установихме редица нарушавания във връзка с хората с понижена пъргавина. Липсват условия, които да дават отговор на условията както на Закона за туризма, по този начин и на Наредбата за категоризация на местата за настаняване “, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която заключи резултатите от инспекцията, направена взаимно от специалисти на Министерството на туризма, РЗИ, Българската организация за сигурност на храните и КЗП.

Министърът осведоми, че за нарушаванията ще бъде формиран акт за административно нарушаване, предвиждащо санкция в размер от 1000 до 3000 лева Специализираната комисия следва да откри какъв брой тъкмо ще бъде размерът ѝ. С другите контролни институции беше направена инспекция във връзка с олинклузива в комплекса, за който имаме най-сериозни сигнали, както и за чистотата на басейните. Предстои ревизия на всички останали хотели на територията на „ Елените “, тъй като за нас е доста значимо качеството на услугите, уточни министър Ангелкова. То би трябвало да дава отговор на нормативните условия и по тази причина министерството реагира на всеки сигнал и ще бъде безкомпромисно по отношение на нарушителите.

Даден е 10-дневен период за премахване на нередностите, след което обектите ще бъдат тествани още веднъж и в случай че бъдат открити отново нарушавания, следва затваряне. Направени са наставления за слагане на мрежи със период една седмица за осъществяване. Взети са и повторни проби от водата на басейна на хотела, като резултатите ще са ясни до дни.

Министър Ангелкова изрази задоволство от резултатите след взети проби от водата на всичките 88 плажа по Южното Черноморие. Директорът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров удостовери, че резултатите от тях при започване на сезона са отлични и че проба на водата се прави най-малко два пъти всеки месец.

В отговор на журналистически въпроси министър Ангелкова заяви, че е упълномощила инспекция на изграждащо се заведение до самия бряг в Ахтопол, за което предизвестиха гости. Прави се геодезично премерване, с цел да се реши дали поради естествените процеси плажът не е „ изяден “ в тази част. Резултатите ще посочат дали е належащо да се промени утвърдената от министерството скица за разполагане на обекти по линията, която е отпреди няколко месеца и когато всичко е било в норма. Ако е належащо, схемата ще бъде изменена, увери тя.

Що се отнася до сигнал за високи цени на чадъри и шезлонги на плаж Перла, за което беше също огласено в общественото пространство, министър Ангелкова разясни, че проверяващите екипи на ведомството са на инспекция на място. Инспектират проблема, както и съотношението на платената зона. Тя напомни обаче, че това е остаряла концесия от времето, когато плажовете не са били в пълномощията на Министерството на туризма, и в тази ситуация не се ползва новото условие препоръчаната цена на оборудванията да е с 40 % тежест при избора на концесионер. Министърът изрази вяра, че концесионерът ще направи преценка на цените и ще постави старания, с цел да не повреди имиджът на продукта, който предлага.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР