Министърът на туризма Николина Ангелкова също може да се похвали

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова също може да се похвали
Коментари Харесай

Близки до Ангелкова печелили обществени поръчки за милиони

Министърът на туризма Николина Ангелкова също може да се похвали със стабилен " дриймтийм " - израз, с който депутатът от ГЕРБ Делян Добрев опита да оправдае назначенията на свои родственици, съученици и познати на основни постове в община Хасково.

Оказва се, че Ангелкова също е построила стабилен " тим ". Според разкрития на " Биволъ ", основани на данни от регистъра на Агенцията за публични поръчки, компании и консорциуми с присъединяване на Панайот Панайотов , татко на министъра, са спечелили публични поръчки за близо 13 милиона лв..

Панайот Николов Панайотов е съсобственик на „ Графит Комерс “ ООД, записана в Кърджали. Обществените поръчки, извоювани от тази компания (вкл. и в консорциумите „ Женда “ ДЗЗД и „ Баните “ ДЗЗД, в които компанията има дребен дял) са главно за строителство и поправки на пътища и мостове. Общата сума е 11 855 469 лева Това демонстрира информация в данните от регистъра на Агенцията за публични поръчки, написа още изданието.

Според изнесените данни настрана от това обединяването „ БГ ГРУП “ 2010 ДЗЗД с 50% присъединяване на „ Графит Комерс “ е спечелило поръчки за 960 111 лева от община Кирково.

Ангелкова е една от трите дъщери на Панайот Панайотов, само че е единствената, която е избрала да носи бащиното име на татко си, а не фамилното. Преди да стане министър на туризма през 2014 година, Николина Николова – Ангелкова поредно работи в Министерството на районното развиване и благоустройството, член е на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура”, а до 2013 година е заместник-министър на районното развиване и благоустройството. През 2010 година тя управлява звено „ Контрол, връзка и съгласуваност “ в Министерството на районното развиване и благоустройството.

Приближен на Ангелкова е и Красимир Шалев – неин съучастник във компанията за първокласни парцели „ Ирис Естейтс “. Красимир Шалев е притежател на строителната компания „ Бигла 3 ", в чийто актив има публични поръчки за 15 774 590 лева Поръчките за саниране по програмата за енергийна успеваемост са за близо два милиона и половина лв., добавя Actualno.com.

Фирмата се появява като реализатор на скандалния ремонт и преустрояване на Национален музей за българското изобразително изкуство. Договорът за този ремонт на стойност 3,6 милиона лева е подписан на 23.02.2010 година година сред Министерство на районното развиване и благоустройство и Министерство на културата на Вежди Рашидов. Контролът на ремонта на музея обаче очевидно не е бил на висота, защото след това инспектори на Министерството на културата разкриват фактурирани, само че неизпълнени ремонтни действия за стотици хиляди лв..

„ Бигла 3 “ е също по този начин компанията, предоставила на ниска цена апартамент на брата на еврокомисарката Мария Габриел. Докато тя употребява години наред на ниска цена общинско жилище за 400 лева на месец в столичния квартал " Лозенец ", нейният брат Борис Неделчев (сега на 36 г.) съумява да се снабди с огромен апартамент в София.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР