Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с извънредния

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с извънредния
Коментари Харесай

Министър Ангелкова се срещна с посланика на ОАЕ

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с изключителния и пълномощен дипломат на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в България Абдулуахаб Насър Ал-Нажар, оповестиха от министерството на туризма. Двамата разискаха опциите за разширение на двустранното съдействие и повишение на обмена туристи.

България предлага доста добър капацитет за упражняване на разнообразни типове туризъм, тъй като има прелестна природа, доста културно-исторически забележителности и удобен климат, акцентира министър Ангелкова. Тя подчертава върху политиките на ведомството да удължи крилата на летния сезон и по този начин да се разшири партньорството с Емирствата и през пролетните и есенните месеци.

Министър Ангелкова показа Картата на капиталовите планове в туризма на България, която министерството създаде през 2017 година, и означи, че двете страни могат да си сътрудничат по опциите за вложения у нас и вероятностите за развиване на туристическия бранш. Министър Ангелкова изрази вяра, че деловите връзки с бизнесмени от ОАЕ имат положителни вероятности.

Николина Ангелкова означи извънредно мощните летни сезони на последните две години като брой привлечени непознати посетители. Само за интервала юни-септември 2017 година у нас са пристигнали 5,3 млн. задгранични туристи, което е 5,7% растеж по отношение на същото време на 2016, сподели тя и посочи смисъла на директните срещи сред представители на двете страни и участията в интернационалните изложби. Министърът обърна внимание, че България обичайно взе участие всяка година в борсата Аrabian Travel Market в Дубай от 22 до 25 април 2018 година – най-голямото туристическо ревю в ОАЕ.

Н.Пр. Ал-Нажар, който е пръв дипломат на страната си у нас от 26 февруари 2018 година, съобщи, че жителите на Емирствата проявят интерес към България като туристическа дестинация най-много поради богатото й културно завещание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР